De wijken van Hengelo

In Hengelo zijn er verschillende wijken met elk hun eigen kenmerken en faciliteiten. Hieronder vind je een overzicht van de wijken en hun belangrijkste voorzieningen:

  1. Centrum: Het centrum van Hengelo biedt een breed scala aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Ook zijn er diverse culturele voorzieningen, zoals een theater en een bioscoop.
  2. Berflo Es: Berflo Es is een wijk met voornamelijk huurwoningen. In de wijk vind je diverse winkels en een supermarkt. Ook is er een basisschool en een gezondheidscentrum.
  3. Groot Driene: Groot Driene is een groene wijk met veel ruimte voor sport en recreatie. Er zijn verschillende sportverenigingen en er is een groot park. Ook zijn er meerdere basisscholen en een middelbare school.
  4. Hasseler Es: Hasseler Es is een wijk met veel groen en water. Er zijn meerdere basisscholen en een middelbare school. Ook zijn er diverse sportverenigingen en een buurtcentrum.
  5. Tuindorp: Tuindorp is een wijk met veel oude huizen en karakteristieke straten. Er is een buurtcentrum en een basisschool.
  6. Wilderinkshoek: Wilderinkshoek is een wijk met voornamelijk huurwoningen. Er is een winkelcentrum en een supermarkt. Ook is er een basisschool en een buurtcentrum.
  7. Woolde: Woolde is een wijk met veel groen en water. Er zijn meerdere sportverenigingen en er is een groot park. Ook zijn er meerdere basisscholen en een middelbare school.
  8. Slangenbeek: Slangenbeek is een wijk met voornamelijk koopwoningen. Er is een winkelcentrum en een supermarkt. Ook zijn er meerdere basisscholen en een middelbare school. Daarnaast is er een groot park en zijn er diverse sportverenigingen.

Dit zijn de belangrijkste wijken van Hengelo en hun faciliteiten. Natuurlijk zijn er ook nog andere voorzieningen in de verschillende wijken, zoals speeltuinen en gezondheidscentra.